Hatha Flow Jóga Debrecen

A jóga maga az élet

Sőrés Anett

A flow órák előtt mindig azon gondolkodom, milyen új ászanákat, mozdulatokat, átkötéseket vigyek a gyakorlásba, hogy ne mindig ugyanazok a szekvenciák jelenjenek meg, amikkel kapcsolatban elfogult vagyok, mert nekem testre állnak, és közel állnak hozzám a saját gyakorlásomban is ?

Először mindig kitalálok egy célt, egy ászanát, ami felé haladni fogunk, aztán elkezdem sorra venni azokat, amik ezt segítenek előkészíteni. Majd rájövök arra, hogy nem feltétlenül kell leragadnom a pózoknál, mert az beszűkíti a figyelmemet és a lehetőségeket. Hiszen a flow jóga egy szabad műfaj, és minden mozdulatnak helye van benne, ami abban segít, hogy gördülékenyebbé tegye a gyakorlás menetét, vagy akár azt, hogy eljussunk egyik ászanából a másikba – és ezáltal hozzájáruljon ahhoz a folyamatos áramláshoz, amelyben könnyebben tudjuk mefelé irányítani a figyelmünket.

Ez is egy olyan dolog, ami bizonyítja, hogy a gyakorlás során a matrac határain belül történtek leképezik a hétköznapi életet. Hiszen minden póz vagy mozdulat lehet egy sajátos ászana vagy vinyásza, gondoljunk akár csak az ülésre vagy az állásra, vagy azokra a szituációkra, amikor a mozgásunkat összehangoljuk a légzésünkkel, hogy hatékonyabbak, vagy éppen nyugodtabbak legyünk. Én hiszek abban, hogy a jóga maga az élet, és amit „kicsiben” gyakorlás közben tanulunk, azt a hétköznapokban is tudjuk kamatoztatni.

A vasárnapi lecke az lesz, hogyan örüljünk a vasárnap reggeleknek anélkül, hogy arra gondolnánk, nemsokára kezdődik a második őszi hét ? 9-től újra Funday Flow-ra jöhetsz.

A jóga maga az élet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top