Hatha Flow Jóga Debrecen

A flow mindenkié

Sajtos Ági jógaoktató

Ismered az érzést, amikor egy tevékenységben annyira elmerülsz, hogy az minden külső körülményről visszavonja a figyelmedet? Pillanat, amikor elfelejtesz a hétköznapok problémáin rágódni, és csak gondtalanul feloldódsz abban, amit éppen csinálsz.

Csíkszentmihályi szerint bárki megtapasztalhatja a flow-élményt, ehhez nincs szükségünk semmilyen különleges képességre. A tökéletes pillanatot megélheted sport, főzés de akár programozás közben is. ?

Hosszútávon a jógában ez úgy működik, ha tudatosítod magadban, hogy ez nem teljesítménysport. Amikor kitartóan, de különösebb versengés nélkül, pusztán a gyakorlás öröméért jógázol, máris esélyt adtál magadnak a flow-élményre. ? Nem kell haladónak, extrém hajlékonynak vagy erősnek lenned, a flow kezdő Gerincjógán is pont úgy működik, mint az astanga csúcsászanáinak döntögetése közben.

A mai gyakorláson hagyd, hogy a légzésed vezesse a mozdulatokat. Kísérletezz a kihívást jelentő gyakorlatokkal, de ne áldozd fel a légzést a formáért cserébe! Ne versenyezz, csak tudatosítsd az aktuális állapotodat, és időzz az ászanának abban a változatában, ahol a légzésed nyugodt, mély és egyenletes.

LÉGZÉSBEN A FLOW! ?

A flow mindenkié

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top